Hans Volberda
Partner, CEO
Tel: +31 (0) 6 23 22 96 41

​Ilco Snoey Kiewit
Partner, Chief Commercial Officer
Tel: +31 (0) 6 12 19 94 84

Ons management team

​Hans Molenaar
Partner, Chief Investment Officer
Tel: +31 (0) 6 31 96 97 95

 
 

Hans heeft meer dan 25 jaar ervaring in het effectenbedrijf en private banking, waarbij hij met name aan de ‘voorkant’ van organisaties werkzaam is geweest:  gedreven voor klanten.  Hij heeft diverse senior management posities bekleed binnen ING Bank en Nationale Nederlanden. Onder zijn verantwoordelijkheid als Directeur Effecten heeft ING in 2000 duurzaam beleggen geïntroduceerd. Van 2007 tot 2011 maakte Hans deel uit van de Raad van Bestuur van Theodoor Gilissen Bankiers, waar hij verantwoordelijke was voor de dienstverlening aan onafhankelijke vermogensbeheerders. Op basis van zijn brede ervaring heeft Hans in 2011 - als zijn antwoord op de verschillende crises – samen met Bob Stassar, Karel Vogel en Hans Molenaar  een toekomstbestendige vermogensbeheerder opgericht, Birch Caring Capital. Die nu dus samen is gegaan met IVM.

​Hans woont samen met Winne en zij hebben een zoon en twee dochters. In zijn vrije tijd mag hij graag lezen, wandelen, golfen en klassieke concerten bezoeken. Daarnaast is hij een liefhebber van koken en wijn. Als voorzitter van AquaQuest (in Rotary verband) werft hij fondsen om waterprojecten op te kunnen starten in Afrika, als impuls aan het economisch empowerment in Afrika. Verder is hij als voorzitter actief binnen de Commissie Private Banking van de VBA,  en penningmeester van de Stichting tot Steun.

Ilco is zijn gehele loopbaan al actief in de financiële dienstverlening. Laatstelijk als directeur van IVM Vermogensbeheer. Daarvoor was hij hoofd relatiemanagement en marketingmanager. Hij heeft gedurende zijn loopbaan bij meerdere vermogensbeheerders en diverse effectenbanken gewerkt: Degroof Vermogensbeheer, Keijser Capital en Van der Hoop Effektenbank.

Ilco Snoey Kiewit was daar onder meer actief als senior account-manager, financieel analist en senior private banker. Na het volgen van de leergang financiële planning is hij sinds 2009 bij IVM Vermogensbeheer o.a. verantwoordelijk voor de persoonlijke financiële planning van cliënten. Ilco streeft ernaar de soms vrij specialistische materie voor cliënten te vertalen naar een glasheldere analyse in begrijpelijk Nederlands.

 

Hans is een belegger in hart en nieren. Hij heeft na zijn studie economie in Amsterdam als analist en later als senior portfolio manager gewerkt bij het Spoorweg Pensioen Fonds. Vervolgens heeft hij als senior vermogensbeheerder  gewerkt bij Van Lanschot  Bankiers. In 2000 heeft hij de overstap gemaakt naar Zwitserleven Asset Management, om daar als CEO Nederland de activiteiten op te zetten. In 2005 is hij in dienst getreden bij SNS Reaal als CEO van SNS Asset Management. In deze rol heeft hij vorm gegeven aan het duurzaam beleggingsbeleid van SNS Reaal en was hij eveneens verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuille van de ASN Bank.  Hans heeft besloten om zijn kennis en ervaring in te zetten voor een verantwoorde manier van vermogensbeheer, hetgeen geresulteerd heeft in Birch Caring Capital.

Hans is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd loopt hij hard en leest hij graag. Een andere hobby van Hans is wijn; zowel de kennis van wijn als het drinken er van. Hans is bestuurslid van de stichting SECVA, een stichting die streeft naar een betere communicatie tussen ondernemingen en haar aandeelhouders.

verantwoord denken is vooruit denken