top of page

Persberichten

Indien er een persbericht verschijnt van IVM Caring Capital kunt u deze hier lezen.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 12.04.39.
Schermafbeelding 2018-09-20 om 16.04.16.

IVM Caring Capital wederom genomineerd voor Gouden Stier 2015

 

Deze maand is IVM Caring Capital voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor een Gouden Stier in de categorie Beste Vermogensbeheerder. De Gouden Stieren worden dit jaar voor de negende keer uitgereikt en gelden als de Oscars in de beleggings- en vermogensbeheerwereld. Behalve om innovatieve bedrijven en diensten te belonen, geldt de onderscheiding steeds meer als hulpmiddel voor de meer dan 1,2 miljoen particuliere beleggers in Nederland bij het maken van beleggingskeuzes.

 

De Gouden Stier is een onafhankelijk ‘merk’, dat ondersteund wordt door alle prominente beleggingsplatforms van Nederland: IEX.nl, Belegger.nl, Eurobench.com, DeBeurs.nl, Participaties.nl en Beursonline. Een onafhankelijke en deskundige jury kiest de winnaars in de verschillende categorieën, aan de hand van vooraf inzichtelijke en duidelijke criteria. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 12 november a.s. in de Amsterdamse Posthoornkerk.

 

Ilco Snoey Kiewit, Chief Commercial Officer bij IVM Caring Capital, is blij met de hernieuwde nominatie: “Ik denk dat wij mede opnieuw genomineerd zijn door onze integrale aanpak van vermogensbeheer, in combinatie met onze duurzame insteek. Volgens ons kun je pas met een beleggingsvoorstel komen als je eerst financieel overzicht van je cliënt hebt gecreëerd in een gedegen financieel rapport. Redelijk uniek voor onze aanpak is dat nalatenschapsplanning - tot aan een levenstestament toe - een integraal onderdeel uitmaakt van onze financiële planning. Pas dan komen we met concrete beleggingsvoorstellen, die dan -gezien onze visie en signatuur - uiteraard duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn.”

Bronnen: o.a. goudenstier.nl, wikipedia.orgbelegger.nl

Schermafbeelding 2020-09-10 om 11.59.36.

I'

IVM Caring Capital Genomineerd voor Gouden Stier 2014

 

24 oktober 2014 - Vorige week ontving IVM Caring Capital bericht van organisator Belegger.nl dat het bedrijf één van de vijf genomineerden is voor een Gouden Stier 2014 in de categorie ‘Vermogensbeheer’. Dit wordt het achtste jaar dat de Gouden Stieren, verdeeld over acht categorieën, worden uitgedeeld. Per categorie worden er vijf bedrijven of personen geselecteerd op basis van een uitgebreide voorselectie door de redactie van Belegger.nl. IVM Caring Capital deelt de nominatie in de categorie ‘Vermogensbeheer’ met o.a. Theodoor Gilissen en Indexus. Met uitzondering van de categorie ‘Beleggingsexpert’, waarvoor bezoekers van de Belegger.nl site mogen meestemmen, worden de winnaars per categorie gekozen door een vakjury. Deze wordt dit jaar gevormd door Peter Verhaar (o.a. columnist FD), Jaap Koelewijn (o.a. hoofddredacteur VBA Journaal), Giuseppe van der Helm (VBDO), Corné van Zeijl (beheerder bij ACTIAM) en Koen Laarhoven (vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl).

 

Realistische case
Om mee te dingen naar de Gouden Stier in de categorie ‘Vermogensbeheer’ moesten gegadigden zich buigen over de casus van het fictieve echtpaar Hendrik (60) en Bertha (60) Stier, dat recent het eigen bedrijf had verkocht. Aan de hand van input over de persoonlijke situatie, bezittingen en schulden, inkomen, risico’s, doelstellingen en wensen moest een optimaal vermogensbeheeradvies worden uitgebracht. Daarbij moest in ieder geval een aantal vragen worden beantwoord, opgesteld door de redactie van Belegger.nl. De case vertoont sterke overeenkomsten met het soort vragen waarmee IVM Caring Capital dagelijks wordt geconfronteerd. De invulling kon dus op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Conform de IVM Caring Capital aanpak werd begonnen met het in kaart brengen van de totale financiële situatie van het echtpaar, waarbij werd geanticipeerd op alle mogelijke levensscenario’s. Aansluitend werd een nalatenschapsplan opgesteld ten behoeve van de volwassen kinderen Stier. Geheel in de IVM Caring Capital filosofie werd pas daarna een beleggingsvoorstel geformuleerd voor de concrete invulling van de asset allocatie.

Bron: belegger.nl

bottom of page